createIssue fails with DB error

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.
spatialguru
Posts: 112
Joined: Mon Jun 25, 2007 1:23 pm
Location: British Columbia, Canada
Contact:

createIssue fails with DB error

Postby spatialguru » Fri Oct 19, 2007 8:26 am

My install of OJS has been working really well during set up. Until I try to create a new issue. It fails and says:

Code: Select all

DB Error: Unknown column 'label_format' in 'field list'


I haven't seen anything like this in OJS thus far and don't see anything in the forum or online talking about this.

Any pointers? I am running ojs-2.1.1.

Regards,
Tyler

asmecher
Posts: 10015
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm
Contact:

Re: createIssue fails with DB error

Postby asmecher » Fri Oct 19, 2007 9:56 am

Hi Tyler,

That's very unusual. What is the version history? Have you run any other versions of OJS on that install, or modified the installation in any way?

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team

spatialguru
Posts: 112
Joined: Mon Jun 25, 2007 1:23 pm
Location: British Columbia, Canada
Contact:

Re: createIssue fails with DB error

Postby spatialguru » Fri Oct 19, 2007 11:14 am

asmecher wrote:That's very unusual. What is the version history? Have you run any other versions of OJS on that install, or modified the installation in any way?


That's a good question and unfortunately I don't know the answer because I didn't document it and I did a lot of testing. I would guess that I had installed CVS version at some point and then fell back to 2.1.1 , but I was sure I reloaded all the tables.

It's not an actively used instance yet, so now would be the time for me to reinstall it I think :)

asmecher
Posts: 10015
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm
Contact:

Re: createIssue fails with DB error

Postby asmecher » Fri Oct 19, 2007 11:58 am

Hi Tyler,

Agreed. IIRC, the label_format field was added to CVS post-2.1.1 so it may be a remnant of your earlier CVS install. Unless you've invested a lot of time getting data etc. into this install, I'd suggest starting again. If you do have data in the installation, let me know what sort it is and I can suggest how to save what you can.

Best to correct it now, as sorting out what's what after you've gone live is much more difficult.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team


Return to “OJS Technical Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest