You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki

Encoding issue while importing

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.

Encoding issue while importing

Postby sarangi » Mon Dec 10, 2007 2:15 pm

When I'm trying to import articles using xml plugins, I am having issues with the character: 1999Ð2000 in my abstract tag. How can I solve such encoding problems?
Posts: 22
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:01 am

Re: Encoding issue while importing

Postby asmecher » Mon Dec 10, 2007 3:47 pm

Hi sarangi,

Are you using a validating XML editor? I'd suggest double-checking the XML to make sure that you're using the right encoding in your editor. Import documents should be UTF8-encoded. (You may be using something like ISO8859-1 a.k.a. Latin1, or else it's possible that you're pasting text that includes invalid Microsoft extensions such as so-called smart quotes.)

Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
Posts: 10015
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Encoding issue while importing

Postby sarangi » Tue Dec 11, 2007 9:53 am

I went back and save the file to utf-8 encoding and also converted the file to Unix format from Windows format. The xml file started working.

Thank you very much.
Posts: 22
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:01 am

Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 1 guest