You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki

Problems with standard e-mails

Are you an Editor, Author, or Journal Manager in need of help? Want to talk to us about workflow issues? This is your forum.

Moderators: jmacgreg, michael, vgabler, John

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.

Problems with standard e-mails

Postby James U » Wed Apr 27, 2005 8:59 am

I am having two problems with the set of automatic e-mails.

When assigned a paper, our first editor said that the standard e-mail sent out barely passed his spam filter, because the "From" address was his own address.

The other problem is that the e-mail he received was the default e-mail. I had changed the editorial assignment e-mail earlier, and this modified version still comes up when I look in the administration section.

What might the problem be? Thank you for your time and let me know if I can give more information that would be helpful.

James U

Postby James U » Wed Apr 27, 2005 9:54 am

I did find in submissions.php changing:

$mailbody = $chDefaultBody;


$mailbody = $chBody;

of course set the e-mail to what I wanted, rather than the default (a simple oversight).

And I changed the $headers to be hardcoded as a certain e-mail address. I don't know if this will better the spam rating anyhow.
James U

Return to OJS Editorial Support and Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest