You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki

OJS search stopped working

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.

OJS search stopped working

Postby shubhash » Wed Aug 29, 2007 3:03 pm

Hi Alec, The search in our OJS journal was working previously. We didn't have pdftotext enabled, but enabled it recently. Then ran the script "tools/rebuildSearchIndex.php" to rebuild the index. Now it rebuilt the index, but the searching function severely broke. i.e. It does not search the metadata fields at all. It finds results only based on the body of the articles. I.e. if I search for the name of an author, it returns zero results even though that person is an author for several articles. So I think the "rebuildSearchIndex" script perhaps deleted the existing list of keywords from the database and inserted new ones from the body of the articles. Do you know why this happened or how to fix it ? Is there a way to restore the keywords from the metadata of the articles? The OJS version is Thanks for help.
Posts: 43
Joined: Tue Feb 28, 2006 10:13 am

Re: OJS search stopped working

Postby asmecher » Wed Aug 29, 2007 3:22 pm

Hi Shubhash,

The rebuildSearchIndex.php tool does delete all previously indexed data, but it should re-index both the body of the articles and their metadata. Could you double-check that there were no error messages reported? Check the display_errors setting in your php.ini file; often there's a separate php.ini for CLI PHP, so you may have to go looking for it.

Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
Posts: 10015
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: OJS search stopped working

Postby shubhash » Thu Aug 30, 2007 1:41 pm

Thanks Alec. I found that the rebuildSearchIndex.php script was timing out and was not completing the indexing process. In our system, for some reason the CLI PHP uses same php.ini as the web PHP. Anyway after temporarily disabling the execution time limit, it seems to do the indexing properly.
Posts: 43
Joined: Tue Feb 28, 2006 10:13 am

Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests