OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



Citation Extraction Services/Database Connectors

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
What to do if you have a technical problem with OJS:

1. Search the forum. You can do this from the Advanced Search Page or from our Google Custom Search, which will search the entire PKP site. If you are encountering an error, we especially recommend searching the forum for said error.

2. Check the FAQ to see if your question or error has already been resolved.

3. Post a question, but please, only after trying the above two solutions. If it's a workflow or usability question you should probably post to the OJS Editorial Support and Discussion subforum; if you have a development question, try the OJS Development subforum.

Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby jbsarma » Wed Jun 06, 2012 2:32 pm

In the step 3.7 when I click 'add ietm' the pop up window does allow me to chose a service but I do not get any OK button to click. All I have is the 'Cancel' button. I am not finding a way to add the service. I attached the screenshot - please help.
OJS 2.3.6 and OJS 2.3.7 (both installations)
OS platform Linux
PHP version 5.2.17
Database driver mysql
Database server version 5.0.91
Attachments
Step 3.7.PNG
Step 3.7.PNG (75.27 KiB) Viewed 3358 times
jbsarma
 
Posts: 8
Joined: Wed Jun 06, 2012 2:22 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Wed Jun 06, 2012 4:18 pm

Hi jbsarma,

There may be some missing database settings. Back up your installation, then try the following:Please report here whether or not it works.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby jbsarma » Sat Jun 09, 2012 2:30 pm

(uiserver):u62375083:~/necef/journal > patch -p1 < citationAssistantData.xml
patching file dbscripts/xml/install.xml
Reversed (or previously applied) patch detected! Assume -R? [n] y
Hunk #1 succeeded at 35 (offset -6 lines).
The next patch would create the file registry/citationAssistantData.xml,
which already exists! Assume -R? [n] y
patching file registry/citationAssistantData.xml
Hunk #1 FAILED at 1.
File registry/citationAssistantData.xml is not empty after patch, as expected
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file registry/citationAssistantData.xml.rej

I tried to apply the patch but not successful. Please see above - may be I got the process wrong. Please advice.
jbsarma
 
Posts: 8
Joined: Wed Jun 06, 2012 2:22 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby jbsarma » Sat Jun 09, 2012 2:34 pm

Anyway I ran the command as it appeared that the patch is alreday there. What I get is the following:
(uiserver):u62375083:~/necef/journal > php tools/dbXMLtoSQL.php -data execute registry/citationAssistantData.xml
X-Powered-By: PHP/4.4.9
Content-type: text/html

Not sure what I have done but the original issue/problem still persists.
jbsarma
 
Posts: 8
Joined: Wed Jun 06, 2012 2:22 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Mon Jun 11, 2012 2:04 pm

Hi jbsarma,

Do you see data in the "filters" table in your database?

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby jbsarma » Tue Jun 12, 2012 3:14 pm

Yes. there seems to be entry in the table. Please see the screen shot attached. Also, I had to 'disable_path_info = On' for the installation to work. Not sure if this setting in the config.php got something to do with the problem.
Attachments
Filter table.PNG
Filter table.PNG (100.87 KiB) Viewed 3309 times
jbsarma
 
Posts: 8
Joined: Wed Jun 06, 2012 2:22 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Tue Jun 12, 2012 4:22 pm

Hi jbsarma,

Ah, if those database entries are present, then I've been barking up the wrong tree.

It's entirely likely that the citation assistant is not fully compatible with disable_path_info=On. If you are able to tweak your PHP installation so that this setting is not necessary, I would suggest doing that -- your URLs will also look a lot better. There are a number of threads about that setting in the forum. If you are able to do so, see if you can confirm whether that fixes the citation assistant.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Fri Jul 27, 2012 9:00 am

Hi wissam,

Try the command described at http://pkp.sfu.ca/bugzilla/show_bug.cgi?id=6817#c3.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby Albert » Fri Oct 18, 2013 3:46 pm

Hello There!
I also am trying to add an item to “Citation Extraction Services” and to “Citation Database Connectors” and when the window opens up the “OK” bottom is there but goes away soon after. I thought that it was a browser problem and tried IE (7-10), Firefox, Chrome, and Safari, nevertheless it did not change. The OK keeps going away. I was running OJS 2.4.1 and upgraded to 2.4.2 thinking that this release would fix this bug but it did not.
I would appreciate your help because these two items are very important for the operation of a journal.
Albert
Albert
 
Posts: 36
Joined: Wed Jan 02, 2013 12:43 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Fri Oct 18, 2013 4:47 pm

Hi Albert,

I'm not sure I understand the behavior you're describing; could you describe it again, in as much detail as possible?

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby Albert » Wed Oct 30, 2013 1:56 pm

Hello Asmecher,

Thank you for your interest. Well, I can only say this: “When you click on any of the two options a window with the “OK” and “Cancel” buttons below it opens up. Before you can have time to select any of the options on the drop box, the “OK” button is gone. You only can then use Cancel.” It is like a light that comes on and suddenly goes off.
Why is that happening?
Regards,

Albert
Albert
 
Posts: 36
Joined: Wed Jan 02, 2013 12:43 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Thu Oct 31, 2013 3:40 pm

Hi Albert,

This sounds like it might be a browser-related issue; can you try with another browser and report the results? What browser are you using (name and version)?

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby aadilsi » Fri Nov 01, 2013 9:57 am

Hi Alec,
I have similar issues (jbsarma) with citation manager. Have been following this thread.
This sounds like it might be a browser-related issue; can you try with another browser and report the results? What browser are you using (name and version)?

Regards,
Alec Smecher

Have tried all the suggestions, patches, command you suggested.
Also, tried chrome, IE, firefox, with no success. The manager seems not to be working right.
Any other way?
--
Eddy
aadilsi
 
Posts: 39
Joined: Sun Jan 13, 2013 3:05 am

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby asmecher » Fri Nov 01, 2013 10:28 am

Hi Eddy,

If you're familiar with browser debugging tools like Firebug, can you check to see what is being returned from the subrequest when you hit the problem? If not, you might be able to locate the same problem report in your PHP error log.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8905
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Citation Extraction Services/Database Connectors

Postby aadilsi » Sat Nov 02, 2013 1:11 am

<div class="ui-dialog ui-widget ui-widget-content ui-corner-all " style="display: block; z-index: 1002; outline: 0px none; height: auto; width: 700px; top: 3406px; left: 320px;" tabindex="-1" role="dialog" aria-labelledby="ui-dialog-title-328">
<div class="ui-dialog-titlebar ui-widget-header ui-corner-all ui-helper-clearfix">
<span id="ui-dialog-title-328" class="ui-dialog-title">Add Item</span>
<a class="ui-dialog-titlebar-close ui-corner-all" href="#" role="button">
<span class="ui-icon ui-icon-closethick">close</span>
</a>
</div>
<div id="328" class="ui-dialog-content ui-widget-content" style="width: auto; min-height: 59.4px; height: auto; max-height: 600px; overflow-y: auto; z-index: 10000;">
<div id="editFilterFormContainer-5274af952c77d">
<form id="editFilterForm" class="pkp_form" action="http://johr.in/index.php?journal=JOHR&component=grid.filter.parser-filter-grid&op=update-filter" method="post">
<h3>Citation Extraction Services</h3>
<p>Please select a citation parser.</p>
<div>
<select id="filterTemplateSelect-5274af952c77d" name="filterTemplateId">
<option value="-1">Please select...</option>
<option value="55" label="FreeCite">FreeCite</option>
<option value="56" label="ParaCite">ParaCite</option>
<option value="57" label="ParsCit">ParsCit</option>
<option value="58" label="RegEx">RegEx</option>
</select>
</div>
</form>
</div>
</div>
<div class="ui-dialog-buttonpane ui-widget-content ui-helper-clearfix">
<div class="ui-dialog-buttonset">
<button class="ui-button ui-widget ui-state-default ui-corner-all ui-button-text-only" type="button" role="button" aria-disabled="false" style="display: none;">
<span class="ui-button-text">OK</span>
</button>
<button class="ui-button ui-widget ui-state-default ui-corner-all ui-button-text-only" type="button" role="button" aria-disabled="false">
<span class="ui-button-text">Cancel</span>
</button>
</div>
</div>
</div>


There is no OK button displayed in Step 3 Journal setup, while using the Citation Extraction Services, Please select a citation parser. (same issue as http://pkp.sfu.ca/support/forum/posting.php?mode=reply&f=8&t=8704&sid=990be44834d0e53b0e2c84c600f3ef49#pr33843 )

Is this what you had asked for?
aadilsi
 
Posts: 39
Joined: Sun Jan 13, 2013 3:05 am

Next

Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], nef and 6 guests