OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



Correo Settings SMTP

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
What to do if you have a technical problem with OJS:

1. Search the forum. You can do this from the Advanced Search Page or from our Google Custom Search, which will search the entire PKP site. If you are encountering an error, we especially recommend searching the forum for said error.

2. Check the FAQ to see if your question or error has already been resolved.

3. Post a question, but please, only after trying the above two solutions. If it's a workflow or usability question you should probably post to the OJS Editorial Support and Discussion subforum; if you have a development question, try the OJS Development subforum.

Correo Settings SMTP

Postby erreal » Wed Oct 31, 2012 4:15 am

Hello everyone,

I know there is some topics about this, but I haven't been able to fix my problem with them, so I hope someone can guide me.

I have this configuration in config.inc, with the email of my web.

; Email Settings ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;

[email]

; Use SMTP for sending mail instead of mail()
; smtp = On

; SMTP server settings
; smtp_server = mail.xxx.com
; smtp_port = 25

; Enable SMTP authentication
; Supported mechanisms: PLAIN, LOGIN, CRAM-MD5, and DIGEST-MD5
; smtp_auth = PLAIN
; smtp_username = admin@xxx.org
; smtp_password = xxx

If I send an email with the webpage of my server, it's work perfectly, but when I try to send it through OJS it doesn't, nothing happens, no error and no email. I don't know if I'm doing something wrong or I forgot anything. If anyone can help me I'll really apreciate it.

Sorry for my english.

Thanks.
erreal
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 31, 2012 4:00 am

Re: Correo Settings SMTP

Postby asmecher » Wed Oct 31, 2012 9:19 am

Hi erreal,

Note that any line starting with a ";" is considered to be a comment and is not read by OJS. If you want those settings to take effect, you'll need to remove the ";" from the front of the relevant lines.

Regards,
Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
asmecher
 
Posts: 8479
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Correo Settings SMTP

Postby erreal » Wed Oct 31, 2012 9:43 am

Thank you very much,

I feel so stupid, I was going crazy for that obvious and little thing.


Sorry, and thanks again.
erreal
 
Posts: 3
Joined: Wed Oct 31, 2012 4:00 am


Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests