OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



Fresh 2.2 install fails with blank page

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
What to do if you have a technical problem with OJS:

1. Search the forum. You can do this from the Advanced Search Page or from our Google Custom Search, which will search the entire PKP site. If you are encountering an error, we especially recommend searching the forum for said error.

2. Check the FAQ to see if your question or error has already been resolved.

3. Post a question, but please, only after trying the above two solutions. If it's a workflow or usability question you should probably post to the OJS Editorial Support and Discussion subforum; if you have a development question, try the OJS Development subforum.

Fresh 2.2 install fails with blank page

Postby gbarrer » Fri Jan 11, 2008 9:53 am

Hi.

I am using OJS 2.1 on a production server. However, when I try to install OSJ 2.2, the installation fails with a blank page
The production server's configuration is:

php -v
PHP 4.3.9 (cgi) (built: Feb 16 2007 09:39:11)
Copyright (c) 1997-2004 The PHP Group
Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies
apache 2.0.52

I can sucessfully install OJS 2.2 on a test environment with the following configuration

PHP 5.1.2
Zend Engine v2.1.0
apache 2.2.0

However, when I try to move that installation and I try to logIn, I get a blank page.

http://xxx/pruebas/ojs/index.php/xxx/login/signIn

The error_log shows this:

[Fri Jan 11 09:43:10 2008] [notice] child pid 4108 exit signal Segmentation fault (11)

Any help will be appreciated.

Gabriel Barrera
http://tecnocacharrero.blogspot.com/search/label/PKP
Last edited by gbarrer on Fri Jun 05, 2009 2:33 pm, edited 1 time in total.
gbarrer
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:15 am

Re: Fresh 2.2 install fails with blank page

Postby jmacgreg » Fri Jan 11, 2008 12:14 pm

Hi Gabriel,

Take a look at the following post :http://pkp.sfu.ca/support/forum/viewtopic.php?f=8&t=2621&p=9290&hilit=blank+page#p9290

And also check out the FAQ (docs/FAQ):

7) The installation form loads successfully, but after clicking the button
to install, a blank page appears and the database was not created.

A: This may indicate that your server does not have the selected PHP database
module installed and enabled (this can be verified by looking at the output
of phpinfo() to see if the required database support exists -- see
http://php.net/phpinfo).

The OJS installer lists database drivers for which the required PHP
extension does not appear to be loaded in brackets (e.g., "[MySQL]").

Most Linux distributions offer a separate package that can be installed for
each supported PHP database module -- e.g., php4-mysql or php-mysql (for
MySQL support), or php4-pgsql or php-pgsql (for PostgreSQL support).

Note also that even with the module installed it may be necessary to modify
your php.ini configuration to load the module, by adding "extension=mysql.so"
or "extension=pgsql.so", for example.


If that doesn't answer your question, please get back to us in this thread.

Cheers,
James
jmacgreg
 
Posts: 4190
Joined: Tue Feb 14, 2006 10:50 am

Re: Fresh 2.2 install fails with blank page

Postby gbarrer » Fri Jan 11, 2008 1:01 pm

Hi James. Thanks for your reply

The productions server's configuration is:

php-mbstring-4.3.9-3.22.3
php-pgsql-4.3.9-3.22.3
php-pear-4.3.9-3.22.3
php-gd-4.3.9-3.22.3
php-mysql-4.3.9-3.22.3
php-4.3.9-3.22.3
php-ldap-4.3.9-3.22.3

I can sucessfully install OJS 2.2 on a test environment. When I move that installation (and update paths, URL...) everything appears to be OK when I navigate OJS Site.

index.php/index/about
index.php/index/search
...

However, when I try to login (index.php/index/login/signIn), I get a blank page. I already tried to edit index.php like so:
<?php
ini_set ('display_errors',E_ALL);
error_reporting (E_ALL);
...

error_log just show a segmentation fault.

Thanks in advance

Gabriel Barrera
http://tecnocacharrero.blogspot.com/search/label/PKP
Last edited by gbarrer on Fri Jun 05, 2009 2:33 pm, edited 1 time in total.
gbarrer
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:15 am

Re: Fresh 2.2 install fails with blank page

Postby jmacgreg » Fri Jan 11, 2008 1:14 pm

Hi Gabriel,

Actually, I should've looked at your server specs a little more closely. If you search the forums for Segmentation fault, you'll notice that some folks have been having server software problems leading to seg faults, specifically when Zend is enabled.

Take a look at this thread: viewtopic.php?f=8&t=2092&p=6969&hilit=Segmentation#p6969. I'd recommend either upgrading or disabling your Zend Optimizer first, if you can, to see if this problem resolves itself.

Let me know how it goes,
James
jmacgreg
 
Posts: 4190
Joined: Tue Feb 14, 2006 10:50 am


Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests