OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



OJS Mail not working

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.

OJS Mail not working

Postby okello » Mon Oct 08, 2007 5:39 am

Hallo All,

I've been using ojs 1.5 for sometime. Recently, I also installed ojs 2.1. But there seems to be a problem of mails: Whenever the editor registers a new user and chooses that a Welcome E-mail be sent to the person registered, the e-mail is not sent and no error is generated. The same happens with e-mail reviews; I specify the reviewer, attach the article and send the article but it's not sent despite the fact that no error is generated.

If someone can help me out, please. Thanks in advance.
okello
 
Posts: 14
Joined: Sun Feb 25, 2007 7:43 am

Re: OJS Mail not working

Postby ramon » Mon Oct 08, 2007 5:46 am

Okello,

I would first try to check if the server is sending e-mail, using the mail command via shell.

Then, I would try to see if PHP is sending e-mail.

You would usually need an e-mail server installed (Postfix or Sendmail) in the server to process this, even if it is to redirect to an institutional e-mail server.

However, OJS 2 has the ability to use SMTP to send email. You can configure it to send e-mail through any server, as long as there's a login/password.

Check the configurations at ojs2/config.inc.php.
ramon
 
Posts: 945
Joined: Wed Oct 15, 2003 6:15 am
Location: Brasí­lia/DF - Brasil


Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests

cron