OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



Wrong Characters in emails

Are you responsible for making OJS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, btbell, michael, bdgregg, barbarah, asmecher

Forum rules
What to do if you have a technical problem with OJS:

1. Search the forum. You can do this from the Advanced Search Page or from our Google Custom Search, which will search the entire PKP site. If you are encountering an error, we especially recommend searching the forum for said error.

2. Check the FAQ to see if your question or error has already been resolved.

3. Post a question, but please, only after trying the above two solutions. If it's a workflow or usability question you should probably post to the OJS Editorial Support and Discussion subforum; if you have a development question, try the OJS Development subforum.

Wrong Characters in emails

Postby garde » Mon Jun 19, 2006 3:50 am

Hi,

when sending out emails from within the system, text that I type (i.e. it does not come from a template) has some broken characters in it, for example
Editor’s summary of the reviewer’s comments:
arrives as
Editor’s summary of the reviewer’s comments:
in the recipient's mailbox.

It is typed and displayed correctly in the system and when checking the email-record in the journal system this is correct too.

The same problem applies to the reviewer reports which I import into the email to send to the author.

Any ideas? The system is set to UTF-8.

Regards,
Sebastian
garde
 
Posts: 17
Joined: Thu Mar 16, 2006 12:16 am

Postby asmecher » Tue Jun 20, 2006 4:41 pm

Hi Sebastian,

Are you reading these messages via a webmail interface? Sometimes webmail systems don't handle UTF-8 properly; likewise, if you're using an older or non-compliant email client, you might have similar problems.

Regards,
Alec Smecher
Open Journal Systems Team
asmecher
 
Posts: 8869
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Postby garde » Tue Jun 20, 2006 7:30 pm

Hi Alec,

no, I am using Outlook 2003, and I have had email before that display e.g. Farsi characters correctly. I don't think the problem is on the receiving end.

Regards
Sebastian
garde
 
Posts: 17
Joined: Thu Mar 16, 2006 12:16 am

Postby asmecher » Wed Jun 21, 2006 2:00 pm

Hi Sebastian,

Could you send an email containing some of these characters to pkp-support@sfu.ca (CCing yourself to verify that they're coming through incorrectly)?

Regards,
Alec Smecher
Open Journal Systems Team
asmecher
 
Posts: 8869
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Postby garde » Wed Jun 21, 2006 4:58 pm

Hi Alec,

I just sent it to you, and the CC to me was wrong again, e.g.
"today’s reality" instead of "today’s reality"

Regards
Sebastian
garde
 
Posts: 17
Joined: Thu Mar 16, 2006 12:16 am


Return to OJS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot] and 2 guests