OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



Problems in sending mail

Are you responsible for making OCS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, michael, John

Forum rules
What to do if you have a technical problem with OCS:

1. Search the forum. You can do this from the Advanced Search Page or from our Google Custom Search, which will search the entire PKP site. If you are encountering an error, we especially recommend searching the forum for said error.

2. Check the FAQ to see if your question or error has already been resolved. Please note that this FAQ is OJS-centric, but most issues are applicable to both platforms.

3. Post a question, but please, only after trying the above two solutions. If it's a workflow or usability question you should probably post to the OCS Conference Support and Discussion subforum; if you have a development question, try the OCS Development subforum.

Problems in sending mail

Postby nahrizuladib » Mon Nov 12, 2007 1:12 pm

hi

i've installed ocs 2.0 and it ran fine until recently when a user notified me that the system is not sending out emails. there was an error:
Code: Select all
Warning: mail() [function.mail <http://.../ocs/function.mail> ]: Failed to connect to mailserver at "192.168.1.59" port 2525, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\...\ocs\classes\core\String.inc.php on line 155


i've contacted the webhost, and they suggested changing the smtp address to point to a new ip address. so this is what i edited in the config.inc.php file:

Code: Select all
;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Email Settings ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;

[email]

; Use SMTP for sending mail instead of mail()
 smtp = On

; SMTP server settings
 smtp_server = 72.18.132.196
 smtp_port = 25

; Enable SMTP authentication
; Supported mechanisms: PLAIN, LOGIN, CRAM-MD5, and DIGEST-MD5
 smtp_auth = PLAIN
 smtp_username = myusername   
 smtp_password = mypassword

; Allow envelope sender to be specified
; (may not be possible with some server configurations)
 allow_envelope_sender = Off

; Enable attachments in the various "Send Email" pages.
; (Disabling here will not disable attachments on features that
; require them, e.g. attachment-based reviews)
enable_attachments = On


and now the ocs gives out a new error:
Code: Select all
OJS SMTPMailer: Could not authenticate


let me know if i've done anything wrong; else please direct me on to what needs to be done next.

thanks
nahrizul
nahrizuladib
 
Posts: 19
Joined: Sat Aug 11, 2007 5:10 pm

Re: Problems in sending mail

Postby nahrizuladib » Mon Nov 12, 2007 1:27 pm

hi

just to let you know that i've suddenly figured it out: i should've changed
Code: Select all
smtp_auth = LOGIN
NOT
Code: Select all
smtp_auth = PLAIN
.

let me know if there are still other things that i need to sort out, apart from this no-brainer of a mistake :wink:

cheers
nahrizul
nahrizuladib
 
Posts: 19
Joined: Sat Aug 11, 2007 5:10 pm


Return to OCS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron