You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki

Database connection problem?

Are you responsible for making OCS work -- installing, upgrading, migrating or troubleshooting? Do you think you've found a bug? Post in this forum.

Moderators: jmacgreg, michael, John

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.

Database connection problem?

Postby ramon » Fri Sep 28, 2007 2:05 pm

Hello all,

I'm testing OCS on the same server I run OJS for testing.
I have made 3 installations, one with the translator plugin, one with a previous version (OCS 2.0.0-0) and one with OCS 2.0.0-1.

I'm running into a strange character problem with Item 1.1 Conference Description of Step 1 About the conference.

Even though I have UTF-8 set for everything (db collation, connection and browser, as well as server config for the folder) special characters are not being displayed.
What should be:
Code: Select all
teste para configuração e correção da tradução

Is displayed:
Code: Select all
teste para configura??o e corre??o da tradu??o

I changed persistent connections to off, changed the settings for the folder and restarted apache, but nothing happened.

This is the directory setting in a .acl file:
Code: Select all
php_value default_charset "utf-8"
php_value output_buffering On
php_value session.auto_start Off
php_value error_reporting 2039
php_value memory_limit 32M

Any ideas??
OJS runs okay on the same server... but it's in a different folder, with settings just like that.
Posts: 945
Joined: Wed Oct 15, 2003 6:15 am
Location: Brasí­lia/DF - Brasil

Re: Database connection problem?

Postby asmecher » Fri Sep 28, 2007 3:51 pm

Hi Ramón,

See http://pkp.sfu.ca/support/forum/viewtopic.php?f=3&t=1909 -- the work-around involving commenting out several lines of code is the best solution for the moment; this will, of course, be fixed with the next release (which we expect will be November or December).

Alec Smecher
Public Knowledge Project Team
Posts: 10015
Joined: Wed Aug 10, 2005 12:56 pm

Re: Database connection problem?

Postby ramon » Sat Sep 29, 2007 8:24 am

Thanks Alec,

Comenting lines 93 to 108 in class/form/Form.inc.php solved the problem.
Posts: 945
Joined: Wed Oct 15, 2003 6:15 am
Location: Brasí­lia/DF - Brasil

Return to OCS Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest