OJS OCS OMP OHS

You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki



Problems in OJS 1.1.7 installation

Are you an Editor, Author, or Journal Manager in need of help? Want to talk to us about workflow issues? This is your forum.

Moderators: jmacgreg, michael, vgabler, John

Forum rules
This forum is meant for general questions about the usability of OJS from an everyday user's perspective: journal managers, authors, and editors are welcome to post questions here, as are librarians and other support staff. We welcome general questions about the role of OJS and how the workflow works, as well as specific function- or user-related questions.

What to do if you have general, workflow or usability questions about OJS:

1. Read the documentation. We've written documentation to cover from OJS basics to system administration and code development, and we encourage you to read it.

2. take a look at the tutorials. We will continue to add tutorials covering OJS basics as time goes on.

3. Post a question. Questions are always welcome here, but if it's a technical question you should probably post to the OJS Technical Support subforum; if you have a development question, try the OJS Development subforum.

Problems in OJS 1.1.7 installation

Postby Beatriz » Tue Jul 06, 2004 8:28 am

Hi,

I'm having problems in the step 5 of the OJS installation.
The page doesn't appear anything, no message, no error.

Could somebody help me?

Thanks, Beatriz
Beatriz
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 19, 2004 7:35 am

Postby kevin » Tue Jul 06, 2004 9:07 pm

Can you load "install.php?op=step&step=5" directly?

Although I don't see anything that could prevent it from loading, the last installation page contains only some instructions, so the system should be effectively installed if the previous installation steps were successful.
kevin
 
Posts: 338
Joined: Tue Oct 14, 2003 8:23 pm

Problems in install ojs 1.1.7

Postby Guest » Wed Jul 07, 2004 8:00 am

Hi,


I think the problem is because in the steps 3 and 4 we load "install.php?op=step&step=3" and "install.php?op=step&step=3 directly, but when we did this, the system doesn't save the configuration we enter in this steps, it doesn't execute

http://calvados.c3sl.ufpr.br/ojs/install.php?op=save


Do you have any ideia?

Thanks, Beatriz

PS: the same error is occuring when I try to install ojs1.1.5.
Guest
 

Postby kevin » Wed Jul 07, 2004 10:15 pm

Are you sure your server's PHP installation has MySQL support enabled? That would be one thing that could cause the "blank screen" behaviour you describe.

If you create a simple "test.php" file with a line of code like "<?phpinfo()?>" in it and load the script in a browser, that should tell you whether MySQL is enabled or not.
kevin
 
Posts: 338
Joined: Tue Oct 14, 2003 8:23 pm


Return to OJS Editorial Support and Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests