You are viewing the PKP Support Forum | PKP Home Wiki

Problem with special characters: (á ú, ç...)

Are you an Editor, Author, or Journal Manager in need of help? Want to talk to us about workflow issues? This is your forum.

Moderators: jmacgreg, michael, vgabler, John

Forum rules
The Public Knowledge Project Support Forum is moving to http://forum.pkp.sfu.ca

This forum will be maintained permanently as an archived historical resource, but all new questions should be added to the new forum. Questions will no longer be monitored on this old forum after March 30, 2015.

Problem with special characters: (á ú, ç...)

Postby Vinícius » Mon Jun 20, 2005 12:49 pm

I´ve just installed ojs in my webserver and I´m having a problem with some characters (portuguese language). Some special characters are showed wrongly (á = Ã)
The problem only occurs on ojs pages, so I suppose there´s something misconfigurated on it.

Thanks u all.

Special Characters

Postby ramon » Wed Jul 06, 2005 4:52 pm


You'll need to check a few things:

What character set you want to use (UTF-8 or ISO-8859-1). We recommend using UTF-8 for it's compatibility with Harvesters.

After choosing one, you need to set your server to use one of them as default (can be a virtual host setting)

Check if the variable HTML_CHARSET, in ojs/locale/pt/user.inc.php and all other languages is set to the correct charset.

Check if the file is saved in the correct charset. If you use Windows to edit your files, you may experience changes in charset after saving.

To fix this problem you will need to replace the language files and reinstall the software...
Posts: 945
Joined: Wed Oct 15, 2003 6:15 am
Location: Brasí­lia/DF - Brasil

Return to OJS Editorial Support and Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests